BOJA U VIRTUALNOM OKRUŽENJU

MEĐUNARODNI DAN BOJA 21. OŽUJKA 2021.
INTERNATIONAL COLOUR DAY 21st MARCH 2021

BOJA U VIRTUALNOM OKRUŽENJU

Hrvatska udruga za boje, HUBO (Croatian Colour Society, CroCoS), u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno – tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom, Arhitektonskim fakultetom i Akademijom likovnih umjetnosti, ove godine po 8. put, audio-vizualnom multimedijskom izložbom, obilježava Međunarodni dan boja MDB 2021 (International Colour Day), koji se tradicionalno slavi na prvi dan proljeća, 21. ožujka.

Izložba će se održati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a biti će otvorena od 19.ožujka 2021, od 11:00 do 16:00 sati te 20. i 21. ožujka 2021. od 9:00 do 13:00 sati.
ULAZ NA IZLOŽBU JE BESPLATAN

Ove godine izabrali smo, kao medij predstavljanja, svjetlost i virtualno okruženje te će se, sada već 3. godinu za redom, održati i Međunarodna izložba digitalnih otisaka na ceradnom platnu, ZAGREB FULL COLOR 21, koja će biti postavljena na vanjsku ogradu Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Svjetlosnom instalacijom „Dugin hir“, supružnici Gordana i Zorislav Šojat, umjetnici svjetlom, okupat će izložbenu dvoranu svjetlosnim efektima razlijevanja i igre boja, dok će ostali izlagači predstaviti svoje radove u formi video izložbe.

U video izložbi sudjeluju umjetnici, dizajneri i znanstvenici sa Sveučilišta u zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti te umjetnici slikari i grafičari, ljubitelji boje i prijatelji Hrvatske udruge za boje.

Sudjeluju i studenti Sveučilišta u zagrebu Tekstilno-tehnološkog i Grafičkog fakulteta video izložbama svojih radove te imamo gostovanja srednjih škola - Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zadra, Trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke te strukovne škole iz Varaždina, smjer Dizajner odjeće.

Sudjeluju i najmlađi izložbom dječjih radova Obojimo svijet, u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola Julija Klovića i Izidora Kršnjavog iz Zagreba, u suradnji s JU Muzeji i galerije Nikšić iz Crne Gore.

Također, bit će prikazana i video izložba tekstilnih skulptura studenata Sveučilišta u Zagrebu tekstilno-tehnološkog fakulteta, diplomskog studija Dizajn tekstila, nastalih pod mentorstvom izv. prof. art. Koraljke Kovač Dugandžić. Izložba pod nazivom „Judith Scott kao poticaj - tekstilne forme“ postavljena je i u živo u Galeriji TTF (Tekstilno-tehnološkog fakulteta) te će biti otvorena od 18. ožujka do 6. travnja, 2021. Ova izložba posvećena je Svjetskom danu osoba s Dawn sindromom, koji se kao i Međunarodni dan boja obilježava svake godine 21. ožujka!


Exhibitions and events

Info kutak o radioaktivnom otpadu

Permanent exhibition

Organizatori: Tehnički muzej ”Nikola Tesla”, Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško Autor koncepcije i tekstova...

Sretno!

Temporary exhibition at Technical Museum Nikola Tesla until 30.04.2021

U ožujku 2019. u Rudniku TMNT-a izvedene su akcije spašavanja u sklopu projekta MINERS. U projektu su sudjelovali Rudarski fakulteti iz Švedske, Irske, Austrije i Njemačke, te RGN fakultet u...

OBAVIJEST POSJETITELJIMA

Event at Technical Museum Nikola Tesla until 30.04.2021 0:00

U prostoru stalnog postava Muzeja istovremeno može biti prisutno do 75 osoba uz obvezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno...

Zagreb Full Color 2021 - međunarodna izložba digitalnih otisaka

Temporary exhibition at Technical Museum Nikola Tesla until 20.04.2021

U povodu Međunarodnog dana boja 21. ožujka 2021. na našoj vanjskoj ogradi možete pogledati Međunarodnu izložbu digitalnih otisaka na ZAGREB FULL COLOR 21... Autor koncepcije je Hanibal Salvaro.

Digitalna umjetnost u Hrvatskoj 1968. – 1984., knjiga i mrežna stranica

Event at Technical Museum Nikola Tesla until 08.05.2021 0:00

Darko Fritz: Digitalna umjetnost u Hrvatskoj 1968. – 1984. knjiga i mrežna stranica https://digitalna-umjetnost-u-hrvatskoj.eu/ Knjiga je ilustrirana je s 476 ilustracija, u tvrdom uvezu 30 x 24 cm,...

Show all

Activities from this museum

TMNT tetovaže - TMNT tattoos

Zabavite se s privremenim tetovažama na temu muzejskih predmeta Tehničkog...

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti 16. – 22. rujna 2019. Krećite se s nama! – Walk...

VALENTINOVO POD ZVIJEZDAMA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb Datum...

PROLJEĆE I ZVIJEZDANO NEBO NAD NAMA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb,...

ZAŠTO, KADA I KAKO POČINJE PROLJEĆE? - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb;...

SVEMIRSKA ARHEOLOGIJA: O BURNOJ PROŠLOSTI GALAKSIJA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb; kino...

FESTIVAL ZNANOSTI 2019. - BOJE!

„Stavi malo boje, malo crvene, crvene ko ljubav što ne prestaje.. „ kaže...

ČUDESNI UREĐAJI ZA OSLIKAVANJE MOZGA

M jesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, kino...

POČECI I RAZVOJ TORPEDA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO...

POP-IN radionice UPOZNAJMO NAŠ POSTAV!

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb Datum...


Suggested Content