Stalna razstava MSFI

Razstava je zasnovana po sodobnih muzeoloških načelih in obiskovalcem z raznovrstnim muzejskim gradivom predstavlja stvaritve domačih igralcev in igralk, proces nastajanja filmskih vlog, jih seznanja z igralci in igralkami, ki so se zapisali v zgodovino slovenskega filma. Razstava je bogata z video gradivom, obiskovalcem pa je na voljo tudi multimedijska interaktivna miza, v kateri bodo našli biografije, filmografije, fotografije, … znanih in manj znanih domačih filmskih igralcev.

Razstava se razprostira čez pritličje in nadstropje. V pritličju se obiskovalec seznani s postopkom nastajanja filmskega lika,  v nadstropju pa spozna »vloge« igralcev po končanem snemanju. Tukaj so nameščene tudi vitrine z zasloni, na katerih si obiskovalci po izbiri lahko ogledajo žive pripovedi igralcev in filmskih ustvarjalcev.

Razstava je zasnovana tako, da si obiskovalci s pomočjo digitalne tehnologije lahko sami, po lastni izbiri, potešijo radovednost in obogatijo znanje o slovenskih filmskih igralcih in njihovih filmih.


Exhibitions and events

Stalna razstava Ita Rina

Permanent exhibition

Razstava posvečena Iti Rini (1903 - 1979) prikazuje njeno življenjsko in poklicno pot. Filmska igralka Ida Kravanja z umetniškim imenom Ita Rina se je rodila 7. julija 1907 v Divači in je...

Activities from this museum

Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači - Podobe filma

V Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači, dislocirani enoti Slovenske...


Suggested Content