Mednarodni dan muzejev in Skrivnostna kamšt

V sredo, 18. maja 2022 vas med 11:00 in 17:00 uro vabimo, da obiščete Idrijsko kamšt in si ogledate URBANO RAZSTAVO o tem izjemnem spomeniku kulturne dediščine in njegovem pomenu skozi čas. V družbi muzejskega vodnika vam bomo predstavili NOVOST: aplikacijo za pametne telefone Skrivnostna kamšt, ki s pomočjo 3D modela in animacij približa delovanje Kamšti in tiste njene elemente, ki so bili očem vedno skriti, danes pa niso več ohranjeni: pogonsko in črpalno drogovje, nihalni in troramni vzvodi, črpalka…


Ob 16:00 uri ste na spoznavanje mogočne Kamšti vabljeni otroci. V MUZEJSKI DELAVNICI boste iz reciklažnega materiala sestavljali pogonska kolesa in miniaturno vodno črpalko. Z brezplačno delavnico se pridružujemo akciji ZPM Slovenije v Tednu družine od 15. do 22. maja 2022.


———-


Mednarodni dan muzejev bomo obeležili z DNEVOM ODPRTIH VRAT MESTNEGA MUZEJA IDRIJA za posameznike na vseh lokacijah in tako počastili 10. obletnico vpisa Idrije na UNESCO Seznam svetovne dediščine.
Urbana razstava bo v amfiteatru pred Kamštjo na ogled do 20. junija 2022. Aplikacija Skrivnostna kamšt pa bo odslej na voljo obiskovalcem Kamšti s pomočjo skeniranja QR kode, ki je dostopna na lokaciji Kamšti.


Exhibitions and events from this museum

Po sledi Merkurja: Idrija - Almadén

Mestni muzej Idrija Vas vabi na odprtje nove stalne razstave Po sledi...

Zgodbe, vklesane v čas

Na dan muzejev, v petek, 18. maja 2018, na široko odpiramo vrata našega muzeja...

Razstava Albino Stulin: Kipi

Kiparstvo se je v zadnjih dveh desetletjih, v času pospešenega tehnološkega...

Muzejski večeri – Cveto Svetlik: Kanomlja

Mestni muzej Idrija vabi na novo predavanje iz cikla Muzejski večeri . O...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content