Exhibition Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! - Teden slovenske drame - 50 let

»DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU!«  TEDEN SLOVENSKE DRAME - 50 LET

Gorenjski muzej Vas skupaj s Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj vljudno vabi na odprtje razstave v petek, 27. marca 2020, ob 17. uri v grad Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.

Razstava nas bo popeljala v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa bo tudi vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej bodo predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali.

Vabljeni na ogled razstave, na vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledališčih odrih. Pridite! Imamo dogodek!

 

VLJUDNO VABLJENI


Exhibitions and events

Prelepa Gorenjska

Permanent exhibition

Nova stalna razstava Gorenjskega muzeja Prelepa Gorenjska je zasnovana kot sprehod skozi čas v dvanajstih epizodah v prvem nadstropju in na podstrehi. Razstavne zgodbe o Gorenjski in ljudeh...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content