TADEJ POGAČAR: KONEC ŠOLE 25. 04. 2019 - 31. 05. 2019»Konec šole« je bil zasnovan kot participatoren site specific projekt, pri katerem so aktivno sodelovali dijaki gimnazije Šentvid v Ljubljani. Instalacije, ki so bile postavljene v več šolskih učilnic, so vključevale učno gradivo in učne pripomočke ter kritično problematizirale proces učenja, discipline, vednosti in nadzora.
Serija kolažev »Konec šole« skozi vizualni spomin raziskuje zgodovino modernega poučevanja v Sloveniji. Podobe športnih aktivnosti in šolskega poučevanja (iz štiridesetih, šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja) jasno kažejo na čas in prostor svojega izvora: herojsko obdobje skupne socialistične države Jugoslavije.


Tadej Pogačar se v KGLU predstavlja tretjič. Leta 1994 je bila v KGLU na ogled razstava Labratorium. Leta 2000 se je predstavil z razstavo Zgodba dveh mest, v kateri je podrobno analiziral trenja in skupne lastnosti Raven na Koroškem in Slovenj Gradca. Multimedijska instalacija bogati tudi stalno zbirko KGLU.
Tadej Pogačar je mednarodno uveljavljen vizualni in intermedijski umetnik, kustos in predavatelj. Živi in dela v Ljubljani, kjer vodi Galerijo P74.


kustos razstave: Jernej Kožar


Exhibitions and events

We don't have anything to show you here.

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content