Na obisku pri rudarjevi ženi

V bregu nedaleč od mestnega središča stoji ena zadnjih prepoznavnih rudarskih hiš, ki so stoletja oblikovale podobo in odražale delavski značaj Idrije. S svojo višino, belo fasado, številnimi okni in ograjenim vrtom daje vtis mogočne stavbe, vendar opremljeno rudarsko stanovanje iz začetka 20. stoletja priča o skromnosti nekdanjih stanovalcev.


Zgodbe iz rudarske preteklosti bomo oživeli Na obisku pri rudarjevi ženi, ki vas bo gostoljubno pričakala s svojo prijateljico, vam ponudila najboljšo zeljševko in z vami delila skrivnosti iz njenega vsakdana. Posebej radovedni se boste lahko poizkusili tudi v klekljanju ali igranju volkalce in domin

Skupaj s članicama Društva podeželskih žena Idrija-Cerkno vas vabimo na posebno doživetje, primerno za vse generacije. Dogodku bo sledil voden ogled hiše.


Veseli bomo vašega obiska v Idrijski rudarski hiši na Bazoviški 4 v soboto, 7. septembra 2024, ob 17. uri. Vstopnico je mogoče kupiti v predprodaji v recepciji muzeja na gradu Gewerkenegg ali na lokaciji pred samim dogodkom. Lepo vabljeni!


Exhibitions and events from this museum

Po sledi Merkurja: Idrija - Almadén

Mestni muzej Idrija Vas vabi na odprtje nove stalne razstave Po sledi...

Zgodbe, vklesane v čas

Na dan muzejev, v petek, 18. maja 2018, na široko odpiramo vrata našega muzeja...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content