Po sledi Merkurja: Idrija - Almadén


Mestni muzej Idrija Vas vabi na odprtje nove stalne razstave Po sledi Merkurja: Idrija in Almadén. Z njo bo celovito predstavljena dediščina živega srebra, ki jo na UNESCO Seznamu svetovne dediščine predstavljata dva največja rudnika živega srebra na svetu. Razstava bo ponudila mnoge novosti, ki doslej še niso bile prikazane z muzeološkega stališča, med drugim postopek amalgamiranja in področje metalurgije, kjer je prihajalo do stalne izmenjave znanj med Idrijo in Almadénom.


Lepo vabljeni na odprtje razstave prav na 62. rojstni dan muzeja, v četrtek, 21. januarja, ob 18. uri na idrijski grad Gewerkenegg!


Exhibitions and events

Zgodbe, vklesane v čas

Permanent exhibition

Na dan muzejev, v petek, 18. maja 2018, na široko odpiramo vrata našega muzeja na vseh lokacijah na Idrijskem in Cerkljanskem. Ob 18. uri vas lepo vabimo na odprtje lapidarija na idrijskem gradu...

Slovenija, odprta za umetnost

Temporary exhibition at Idrija Municipal Museum until 12.03.2023

Mestni muzej Idrija vas vabi na ogled razstave Slovenija, odprta za umetnost. Dela s tokratnega, že 30. mednarodnega likovnega simpozija po vrsti, tudi že 30. gostujejo v Razstavišču Nikolaja...

Dan odprtih vrat

Event at Idrija Municipal Museum on 08.02.2023 10:00

Mestni muzej Idrija vas na kulturni praznik, 8. februar 2023 lepo vabi na ogled stalnih razstav na grad Gewerkenegg in v Cerkljanski muzej med 10. in 17. uro . Vstop prost.

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content