Dnevi strojništva

Na Dnevih strojništva bodo sodelavci Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom ter zainteresiranim posameznikom približali možnosti in priložnosti za udejstvovanje pri ustvarjalnem in inovativnem premagovanju izzivov prihodnosti ter jim ponudili vpogled v privlačen svet inženirskega ustvarjanja. Predstavili bodo izjemne projekte, ki so plod dela študentk in študentov Fakultete za strojništvo ter zanimive izdelke, razvite v času študija. Pripravili so številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, o infrardeči termografiji, avtomatski diagnostiki, programiranju hidravličnih komponent, simulaciji varjenja, laserskem označevanju in mnogih drugih razburljivih tehnologijah.

Strojništvo je veda, ki se ukvarja s temeljnimi in uporabnimi vidiki človeškega okolja. Inženirji strojništva pretvarjajo ideje v izdelke in z njimi soustvarjajo sodobno resničnost. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je ena izmed najboljših in najbolj tržno usmerjenih raziskovalno-visokošolskih ustanov v Sloveniji. Izobražuje inženirje, ki so kos najzahtevnejših izzivom prihodnosti, zato so zelo iskani in hitro dobijo zaposlitev.

Vsi predstavljeni projekti so rezultat uspešnega sodelovanja med študenti in profesorji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih prispevajo k večji prepoznavnosti slovenskih tehničnih inovacij. Strojništvo je izziv, ki ponuja veliko možnosti za udejstvovanje in priložnosti za izdelavo kreativnih rešitev. Vabimo vas, da se na Dnevnih strojništva v to tudi sami prepričate.

Dneve strojništva si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Dnevi strojništva bodo potekali od torka, 26. 9., do petka, 29. 9., od 9.00 do 13.00 in v nedeljo, 1. 10. 2017, od 11.00 do 18.00. Skupine svoj obisk najavite preko telefona na številki 01 750 66 72 ali 041 957 146 ali nam pišite na e-naslov programi@tms.si. Skupine si lahko ogledate prireditev ob predhodni prijavi izven napovedanega urnika.

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki

Bistra 6, 1353 Borovnica

Odpiralni čas: torek–petek: 8h–16h (jul. in avg.: 10h–17h)
sobota: 9h–17h
ned. in praz.: 10h–18h
Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne.
E: info@tms.si
T: 01 750 66 70
 


Exhibitions and events from this museum

DVE KOLESI IN PAR NOG, Od tekalnega stroja do sodobnega kolesa

V petek, 3. decembra 2010, vas ob 13. uri vabimo v Tehniški muzej...

NAŠ DRAGI AVTO, Prvo stoletje avtomobilizma na Slovenskem

Vabimo vas na ogled nove stalne razstave NAŠ DRAGI AVTO, Prvo stoletje...

Modeli in makete letal slovenskih konstruktorjev

V četrtek, 9. julija 2015, vas ob 18.00 vabimo v Tehniški muzej...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content