Xavier Masero. Continents

Durant mil·lennis, el Mediterrani ha estat camí, coneixement i cultura en perpetu mestissatge. En aquesta instal·lació, l’artista Xavier Masero centra la seva mirada sobre uns objectes discrets que durant segles van modular l’intercanvi i l’explosió de la cultura mediterrània, les àmfores, i reivindica per a elles una categoria major: No són mers atuells o recipients sense ànima –ens diu l’artista–. Van esdevenir continents de saviesa, van nodrir un món. 

Amb la seva reinterpretació d’aquelles formes primitives com a element essencial, Masero genera un espai a on als atuells ja no els cal contenir res perquè són contingut en si mateixos, quinta essència de la civilització mediterrània. Transformats en miralls de les aigües que van solcar, els CONTINENTS s’eleven en un mur de saviesa per dir-nos, orgullosos, que la seva singladura és la nostra història.

L’escultura-instal·lació CONTINENTS està formada per seixanta peces de gres refractari i porcellana cuites a 1260°; el tornejament de les quals va estar a càrrec de Montserrat Carafí.

Junt amb CONTINENTS es mostra el TRÍPTIC DE LA COVA, tres obres (quadres) de grans dimensions que ens apropen al imaginari íntim de l’artista i que complementen el relat i la mirada sobre el més profund dels oceans.


Exhibitions and events

Càntirs d'arreu del món

Permanent exhibition

Exposició temàtica de la primera planta del museu on farem una volta al món a través del càntir, procurant descobrir a través d'aquest simple atuell la gran...

Julio César Ortega. Bitumen, Geometria Casual

Temporary exhibition at Pottery Museum of Argentona until 07.01.2024

Presentem al Museu del Càntir una exposició innovadora de l'artista Julio César Ortega. Veurem com l'artista crea obres, d'un gran nivell artístic, a partir d'un material no utilitzat normalment en...

Activities from this museum

Taller Jugar amb l'Art / Giocare con l'Arte

Mètode de desenvolupament de la creativitat i la fantasia a...


Suggested Content