Marga Miret. Arqueológical

Marga Miret ens presenta la seva darrera obra pictòrica, on els atuells ceràmics de la vida quotidiana prenen protagonisme.

"El meu procés creatiu comença mirant l’interior, les meves experiències i els meus paisatges. Sovint les pintures i els dibuixos estan units pels records de la infantesa, viatges, estius, hiverns, olors, sabors i de la importància d’un lloc. Els llocs i les formes esdevenen un llenguatge simbòlic i poètic per expressar estats i vivències.

Són obres encara figuratives, amb un peu a l’abstracció, on el color i les taques construeixen el tema. També m'interessa la subtilesa plàstica de la textura, la línia i la cal·ligrafia com a eina de llenguatge plàstic per sobre del tema. Cada dibuix incorpora paraules escrites i integrades a la composició. Paraules que m’agraden com sonen o com s’escriuen. Les emocions, les sensacions, els sentiments i el meu món interior són la  font d’inspiració de la meva obra pictòrica.

En aquesta exposició presento una sèrie titulada «Arqueològical», en ella he pres com a referència la creació artística del passat, les formes creades amb les mans, objectes de ceràmica de la vida quotidiana, que pertanyien a persones que les utilitzaven en el seu dia a dia i que ara es troben a les vitrines dels museus del món. El món de les coses enterrades a la sorra o als fons del mar com tresors esperant a ser descoberts". MM


Exhibitions and events

Càntirs d'arreu del món

Permanent exhibition

Exposició temàtica de la primera planta del museu on farem una volta al món a través del càntir, procurant descobrir a través d'aquest simple atuell la gran...

Activities from this museum

Taller Jugar amb l'Art / Giocare con l'Arte

Mètode de desenvolupament de la creativitat i la fantasia a...


Suggested Content