Gimnazija Celje - Center, umetniška gimnazija - likovna smer: SOBIVANJE. Prehajanje svetov

Najlepše vabljeni na odprtje razstave sodelovanja Centra sodobnih umetnosti z Gimnazijo Celje – Center v četrtek, 5. maja, ob 17. uri v Galerijo sodobne umetnosti.


Na razstavi bomo predstavili produkcijo dijakinj in dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, ki so ustvarjali z gostujočimi umetniki in umetnico v Centru sodobnih umetnosti. Sprehodili se bomo po razstavi kreativnih izdelkov in projektov, ki so jih mladi snovali z mentorji Tomažem Črnejem (1. i), Majo Hodošček (2. i), Danilom Milovanovićem (3. i) in Tadejem Vaukmanom (4. i).


Ob 18. uri bomo nadaljevali z vodenim ogledom postavitve v Likovnem salonu in z vodstvom po 18. študijski razstavi likovnih del GCC v Osrednji knjižnici Celje. V Likovnem salonu se dijaki in dijakinje 3. i predstavljajo z instalacijo Mladi verujejo vate, Pravica, ki so jo ustvarili pod mentorstvom umetnice Mojce Senegačnik. V Osrednji knjižnici Celje so na ogled likovna dela, ki so jih dijakinje in dijaki umetniške gimnazije ustvarili pri strokovnih predmetih v šolskem letu 2021/2022.


Program bomo sklenili ob 19. uri v Galeriji AQ GCC v Umetniški četrti Celje, kjer bo gimnazija uradno odprla svoj nov kreativni prostor. Na ogled so instalacije iz delavnic, ki so jih z dijakinjami in dijaki pripravile vizualne umetnice Iva Tratnik in umetniški kolektiv AnKo (Andreja Džakušič in Keiko Miyazaki).


Razstava v Galeriji sodobne umetnosti bo na ogled do 29. maja 2022.


Več


Exhibitions and events

Keiko Miyazaki: In The Devil's Hole

Temporary exhibition at Center for Contemporary Arts Celje until 28.04.2024

You are cordially invited to attend the opening of the exhibition at the Gallery of Contemporary Art, Trg celjskih knezov 8, Celje, on Friday, February 2 at 7 p.m. Keiko Miyazaki’s solo art practice...

Tímea Piróth: Under Construction

Temporary exhibition at Center for Contemporary Arts Celje until 19.05.2024

In her work, Tímea Piróth explores the concept of rejection and creates in a variety of media. In her recent projects she has been testing the possibilities of an expanded use of the tattoo...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content