FESTIVAL ZNANOSTI

Zadovoljstvo nam je najaviti još jedan Festival znanosti koji će se i ove godine u specifičnim okolnostima održavati u Hrvatskoj.

Sva događanja dostupna su na web stranici http://www.festivalznanosti.hr/2021/, a među njima posebno i program koji će se odvijati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb http://www.festivalznanosti.hr/2021/zagreb/

Festival znanosti odvija se u terminu od 10 – 15. svibnja 2021., a radno vrijeme u Tehničkom muzeju Nikola Tesla je od 10 do 20 sati.


SVA DOGAĐANJA BESPLATANA SU ZA POSJETITELJE

S obzirom na epidemiološku situaciju nastojali smo ove godine većinu sadržaja učiniti dostupnima putem YouTube kanala, fb profila Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Festivala znanosti... Detalje oko načina prezentacije sadržaja možete naći na web stranici zajedno sa linkovima na prezentacije. Program u živo biti će realiziran u skladu s epidemiološkim mjerama uz obaveznu prethodnu najavu dolaska zbog prostornih ograničenja.

Festival znanosti dokazao se u proteklih godina kao jedan od najkvalitetnijih programa popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti. Ovogodišnji Festival znanosti također se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u kreiranju kvalitetnog programskog sadržaja sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca te udruga vezanih za popularizaciju znanosti. Ovogodišnji program odvija se u 20 gradova širom Hrvatske i u njega je uključeno oko 1000 sudionika koji su pripremili širok spektar različitih sadržaja.

Naša ovogodišnja tema je Kultura znanosti. Što je kultura i gradimo li kulturu znanosti?

Etimološki riječ kultura dolazi od latinske riječi colere koja znači nastanjivati, uzgajati, štititi, poštovati. Nastanjuje li znanost naše načine mišljenja, poštujemo li znanstvena otkrića, razumijemo li značaj istraživanja za svakodnevni život i njegovu kvalitetu, slijedimo li upute znanstvenika i stručnjaka, kako se borimo za vrednovanje znanosti i koliko smo uspješni u tome? Tko utječe na naša mišljenja, stavove, predrasude u doba kada je informacija dostupna svima ‐ ali ne i svijest o njezinom porijeklu, istinitosti i kvaliteti.

Upravo kroz ovogodišnju temu „Kultura znanosti“ na razuman način nastojimo komunicirati kulturu znanosti u dijalogu između znanstvenika i javnosti s ciljem održavanja međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Za posjet grupa događanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla molimo obavezno se prethodno najaviti kako bi se rezerviralo mjesto na programskim sadržajima i dogovorili detalji posjeta u skladu s epidemiološkim mjerama.
Kontakt za najave grupnog posjeta: marijo.zrna@tmnt.hr ili 01/4844-050 i 01/4881-626

Zahvaljujemo na Vašoj pažnji i dolasku

Tehnički muzej Nikola Tesla
Savska cesta 18, Zagreb
01/4844-050 (centrala)
marijo.zrna@tmnt.hr


Exhibitions and events

Info kutak o radioaktivnom otpadu

Permanent exhibition

Organizatori: Tehnički muzej ”Nikola Tesla”, Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško Autor koncepcije i tekstova...

Prva na Jadranu, izložba o prvoj trajektnoj liniji na istočnoj obali Jadrana

Guest exhibition at Technical Museum Nikola Tesla until 27.06.2021

Tehnički muzej Nikola Tesla, galerija hale A, 1. kat Radno vrijeme: utorak – petak: 9 – 17, subota i nedjelja: 9 – 13, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno Za izložbu vrijedi ulaznica za stalni...

Odašiljači i veze - 95 godina radiodifuzije u Hrvatskoj

Collaboration exhibition at Technical Museum Nikola Tesla until 12.10.2021

Od 8. lipnja do 12. listopada u prostorima  Tehničkog muzeja Nikola Tesla  (Hala A) bit će moguće vidjeti izložbu "Odašiljači i veze - 95 godina radiodifuzije u Hrvatskoj". Izložba je...

Activities from this museum

TMNT tetovaže - TMNT tattoos

Zabavite se s privremenim tetovažama na temu muzejskih predmeta Tehničkog...

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti 16. – 22. rujna 2019. Krećite se s nama! – Walk...

VALENTINOVO POD ZVIJEZDAMA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb Datum...

PROLJEĆE I ZVIJEZDANO NEBO NAD NAMA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb,...

ZAŠTO, KADA I KAKO POČINJE PROLJEĆE? - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb;...

SVEMIRSKA ARHEOLOGIJA: O BURNOJ PROŠLOSTI GALAKSIJA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb; kino...

FESTIVAL ZNANOSTI 2019. - BOJE!

„Stavi malo boje, malo crvene, crvene ko ljubav što ne prestaje.. „ kaže...

ČUDESNI UREĐAJI ZA OSLIKAVANJE MOZGA

M jesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, kino...

POČECI I RAZVOJ TORPEDA - predavanje

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb, KINO...

POP-IN radionice UPOZNAJMO NAŠ POSTAV!

Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb Datum...


Suggested Content