Toleranca

TOLERANCA


The Tolerance Poster Show



je potujoča zbirka plakatov, ki po celem svetu poudarja pomen izhodiščne točke


kakršnegakoli smiselnega pogovora, razprave ali družbenega diskurza -


strpnost.



Projekt plakatov Toleranca (The Tolerance Poster Show) je s pomočjo glavne gonilne sile, ustanoviteljem in kuratorjem Mirkom Ilićem, od leta 2017 in prve razstave v Ljubljani, bil na turneji v 43 državah na 150 postavitvah. S svojimi močnimi vizualnimi sporočili o strpnosti in medsebojnem razumevanju je nastavil ogledalo že več kot 400.000 ljudem.



Vse svetovne postavitve razstave plakatov Toleranca si je možno ogledati na spletni strani projekta:


https://tolerance-project.org/



»Vsaka postavitev razstave Strpnost predstavlja plakate umetnic in umetnikov, ki besedo strpnost (tolerance) predstavljajo v svojem maternem jeziku. Projekt je del prizadevanj za spodbujanje spoštovanja in razmisleka o sporočilnosti besede strpnost, v svetu, ki je vedno bolj razdeljen na osnovi rase, vere, spolne usmerjenosti in etničnega porekla,« razlaga Mirko Ilić.



Plakati niso toliko namenjeni tradicionalnim obiskovalcem in ljubiteljem umetniških razstav, ampak se s svojo močno sporočilnostjo in postavitvami v javni prostor želijo dotakniti najširše možne javnosti in prispevati k pozitivnim spremembam v družbi.



V Mariboru izbrane plakate občasno videvamo v avli GT22, v letu 2021 smo s postavitvijo v parkec Pekarna popestrili 27. obletnico KC Pekarna. Letošnje odprto javno razstavišče, ki nudi prosto pot strpnosti z namenom preseganja cone udobja in s prevzemanjem družbene odgovornosti, je mogočna ograja Muzeja narodne osvoboditve Maribor.



V celotni projekt The Tolerance Show je s svojimi vizualnimi upodobitvami vključenih več kot 200 avtoric in avtorjev, ilustratork in ilustratorjev, oblikovalk in oblikovalcev, na tokratni postavitvi razstave jih je lokalna projektna kuratorka Tanja Cvitko izbrala 32 in bodo na ogled do konca februarja 2023.



Predstavljamo vam dela naslednjih avtoric in avtorjev iz celega sveta:


Marshall Arisman (ZDA), Balbusso twins (Italija), Michel Bouvet (Francija), Davor Bruketa, Domagoj Šokčević (Hrvaška), Stefan G Bucher (ZDA), Ken Cato (Avstralija), Vanja Cuculić (Hrvaška), El Fantasma de Heredia (Argentina), Mark Fox (ZDA), Bob Gill (ZDA), Radovan Jenko (Slovenija), Tomato Košir (Slovenija), Veit Larisch (Nemčija), Leo Lin (Tajvan), Saki Mafundikwa (Zimbabve), Nuno Martins (Portugalska), Renata Mihaly (Romunija), Claudia Neri (Italija), New Collevtivism (Slovenija), Christoph Niemann (Nemčija), Rafal Olbinski (Poljska/ZDA), István Orosz (Madžarska), Andrzej Pagowski (Poljska), Dušan Petričić (Srbija), Pavel Pisklakov (Rusija), Robert Probst (ZDA/Nemčija), Paula Rusu (Romunija), Christopher Scott (Ekvador), Yuko Shimizu (Japonska), Ralph Steadman (Anglija), Henning Wagenbreth (Nemčija), Maja Zurawiecka (Poljska).



Produkcija: Skrinjica idej, društvo za uveljavljanje inovativne kulturne produkcije in


Muzej narodne osvoboditve Maribor s prepoznavanjem Mestne občine Maribor



Svetovanje in podpora pri produkciji: Mirko Ilić


Exhibitions and events from this museum

Shhh! Maribor 1941-1945

Shhh! Due to the secret nature of this data, we cannot disclose everything in...

»Na desni ga, na levi ni – pred nami svetli cilj leži«

Razstava prikazuje predvsem boj za slovensko severno mejo na Štajerskem...

A Monument to Maribor's Industry - Industrial Maribor in the 20'th Century

Along with its favourable geographical position and advantageous conditions...

Maribor is ours!

After the formation of Yugoslavia, Maribor became an important border city,...

Activities from this museum

In zasvetila je luč 1883 - Predšolski in I. triada

Kakšno je bilo življenje v Mariboru v tistih časih, ko še ni bilo elektrike?...

Kaj se skriva v muzeju? - Predšolski, 1. triada

Otroci bodo spoznavali delovanje muzeja, slišali zgodbo o zgodovini muzejske...

Dišijo praznične dobrote

Na delavnicah predstavljamo del kulturne dediščine, ki se skozi stoletja...


Suggested Content