Pri Bevku po kruhu diši

V sklopu Bevkovih dnevov 2021 in Dnevov evropske kulturne dediščine vas v nedeljo, 19. septembra vabimo na obisk v Zakojco, na Dan odprtih vrat Bevkove domačije.


Domačija bo na ogled med 10. in 17. uro. Prireditev smo naslovili Pri Bevku po kruhu diši, Dober tek! je namreč naslov letošnjih dnevov Evropske kulturne dediščine v Sloveniji. Organizatorji se na ta način pridružujemo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021. Osrednjo kulturno prireditev, ki bo potekala pred domačijo pa bomo domoljubno obarvali in jo posvetili 30-letnici samostojne države Republike Slovenije.


Konec leta 2019 in v začetku 2020 je Mestni muzej Idrija poskrbel za prenovo krušne peči v Bevkovi domačiji. Obnovo smo tudi dokumentirali in pripravili pol urni filmski zapis, ki ga bomo premierno predstavili v sklopu dneva odprtih vrat. Istočasno si ga boste lahko prvič ogledali tudi na YouTube kanalu Mestnega muzeja Idrija.



  • 10:00 – 17:00 Dan odprtih vrat – brezplačen ogled domačije

  • 10:00 – 12:00 Peka in pokušina kruha, (TD Pod Kojco)

  • 12:00 Kulturni program (nagovori organizatorjev, slavnostni govornik Silvester Gabršček, vodja sektorja za nepremično kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo RS, KUD Iris Bukovo)

  • 15:00 Ogled filma Volarjeva peč v Zakojci

Ob ogledu domačije oziroma udeležbi na dogodku je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalce starejše od 15 let.


Lepo vabljeni!


Exhibitions and events from this museum

Prijatelji Porezna – že 120 let

Cerkljanski muzej in Planinsko društvo Cerkno vas vljudno vabita na odprtje...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content