Kako postati dober tat?

Emanatova tehnoburleska Tatovi podob, zasnovana kot telesna raziskava “ljudem” bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vabi na na tehnoburleskno delavnico, na kateri boste obdelovale_i čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in ustvarili kratke – a sladke odrske intervencije.


Izberite si lik, (slavno) osebo, zgodbo; naredite solo performans, preoblečite se, zaplešite, povejte, bodite tisto, kar si želite, izberite si svoj vprašljivi izvirnik. Na delavnici bomo ponavljale_i, prenavljale_i, preizkušale_i, preobračale_i in parodirale_i idejo originala. Delavnico bodo vodili člani in članice kolektiva Feminalz, ki že od leta 2013 ustvarja neponovljive večere tehnoburleske Tatovi podob. Na delavnici bodo vsak po svoje prispevali s svojim tatinskim orodjem in vam pomagali pri realizaciji tehnoburlesknega akta. Če vam torej petje, ples, klovning, burleska, post queer kabaret in šegavo sprevračanje aktualnih sodobnih fenomenov niso tuji, če želite vsem pokazati imitacijo svojega najljubšega zvezdnika_ce, če se ne jemljete preveč resno in če naravnost obožujete disko reference se prijavite še danes!


Delavnica bo potekala v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja, med 10.00 ter 17.00 v Galeriji Račka.


Prijava
Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko predstavitvijo in opisom ideje za tehnoburleskno točko, ki bi jo želeli na delavnici razvijati sprejemamo na
info@emanat.si do 14. maja 2021.


Kotizacija
Cena delavnice je 20 EUR.


Organizacija: Tatovi podob / Emanat in Zavod Celeia Celje – Center sodobnih umetnosti


Foto: Nada Žgank


Exhibitions and events from this museum

Keiko Miyazaki: In The Devil's Hole

You are cordially invited to attend the opening of the exhibition at the...

Tímea Piróth: Under Construction

In her work, Tímea Piróth explores the concept of rejection and creates in a...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content