Fake Art Museum

Museum Valse Kunst; Museums Vledder

Kunst is leuk, vinden ze in Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, glas. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

Museums Vledder is bekend van de rondleidingen door de valse kunst, die zeer vermakelijk zijn. Alle trucs van vervalsers komen aan bod, ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Maar er is nog meer te beleven, anders heet het geen 'Museums'. Er is een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, een zaal met Drentse schilderijen, een beeldentuin en een museumwinkel voor leuke kadogies, zoals ze daar zeggen. Museums Vledder is ook bekend van de boeiende tentoonstellingen, drie per jaar. Dus voor elk wat wils.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder.

Other venuesExhibitions and events

Valse Kunst

Permanent exhibition

De meest opmerkelijke tentoonstelling in Museums Vledder is die van de Valse Kunst. Er is veel te zien en met de zeer amusante rondleiding hoort u ook de verhalen achter de objecten. Een bijzondere...


Educational programs

We don't have anything to show you here.


Collections

We don't have anything to show you here.


Suggested Content