Naplavine obsoške zgodovine

V Tolminskem muzeju si lahko ogledate stalno razstavo Naplavine obsoške zgodovine. Razstava je razdeljena na tri sklope.

Prvi, arheološki del v prvem nadstropju, je namenjen predstavitvi Posočja od starejše kamene dobe do prihoda Slovanov, ki so dokončno oblikovali etnično podobo Posočja.

Pripoved na zgodovinsko-etnološkem delu razstave v drugem nadstropju se nadaljuje s prikazom tolminske upornosti in velikega tolminskega kmečkega upora leta 1713, nadaljuje pa s predstavitvijo življenja v Zgornjem Posočju in pomembnejših dogodkov od 19. pa do konca 20. stoletja.

Stalno razstavo dopolnjuje še umetnostno zgodovinska razstava v kletnih prostorih.

Stalno so razstavljene tudi večje freske, plastike, slike in kosi pohištva, ki so nekdaj krasili premožnejša domovanja na Bovškem, Kobariškem in Tolminskem.


Exhibitions and events

Rojstna hiša Simona Gregorčiča

Permanent exhibition

V vasi Vrsno pod Krnom je bil v družini srednje premožnega kmeta rojen duhovnik, pesnik, prevajalec in narodni buditelj Simon Gregorčič (1844-1906). V njegovem domu je Muzejsko društvo iz Tolmina...

Od planine do Planike

Permanent exhibition

http://www.tol-muzej.si/?id=125&lang=si http://www.mlekarna-planika.si/muzej Od planine do Planike Kobarid, Mlekarna Planika V Mlekarni Planika Kobarid je Tolminski muzej postavil stalno...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content