Praznujemo! 60/30: Z umetnicami

Ob dnevu žena, v sredo, 8. marca ob 18. uri vas vabimo v Galerijo sodobne umetnosti na sprehod skozi razstavo (Ne)Uravnoteženost skupaj z umetnicami.


Z vami bodo Andreja Džakušič, Milojka Drobne, Maja Hodošček, Bojana Križanec, Keiko Miyazaki, Lana Požlep in Iva Tratnik.


Razstava (Ne)Uravnoteženost predstavlja umetniška dela celjskih umetnic in umetnikov, ki jih je Center sodobnih umetnosti pridobil v stalno zbirko po letu 2016, ter novejša ali nova za to razstavo nastala dela povabljenih avtoric in avtorjev, ki jih povezuje to, da bodisi živijo in delajo v celjskem prostoru bodisi je njihovo delovanje z njim bistveno povezano, v stalni zbirki pa so s svojimi deli v primerjavi z drugimi zastopani mnogo manj ali sploh ne.


Več


---

PRAZNUJEMO! 60/30

Letos praznujemo 60 let Likovnega salona, ki celjski in širši umetnostni in kulturni prostor bogati od leta 1963, ter 30 let Galerije sodobne umetnosti, ki deluje od leta 1993, ko smo pridobili razstavne prostore v Knežjem dvorcu. Z različnimi dogodki obeležujemo obletnici skozi vse leto!


Več



Exhibitions and events from this museum

Keiko Miyazaki: In The Devil's Hole

You are cordially invited to attend the opening of the exhibition at the...

Tímea Piróth: Under Construction

In her work, Tímea Piróth explores the concept of rejection and creates in a...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content