Pohod od javke do javke

Partnerji v projektu Franja nas povezuje Turistično društvo Novaki, Mestni muzej Idrija in Gostišče Gačnk v Logu se v teh dneh pripravljamo na zaključno dejanje projekta. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite v soboto, 18. maja, na pohodu Od javke do javke s pričetkom ob 9. uri pri Gostišču Gačnk v Logu. Pohod bo združen z obiskom domačij, ki so bile bistvenega pomena za obstoj in delovanje Partizanske bolnice Franja. Pot je dolga okoli 10 km, je srednje zahtevna, hoje bo približno za 2,5 ure. Z vmesnimi postanki bo pohod trajal 4 do 5 ur in ga bomo zaključili na izhodišču v Logu. Priporočamo vremenu primerna športna oblačila, pohodne čevlje in pohodne palice. V primeru slabega vremena bosta izvedena samo pohod iz Loga mimo domačije Pod Njivčem do Partizanske bolnice Franja in prireditev v Franji. Pohod, ki bo izveden s pomočjo Planinskega društva Cerkno, bo združen tudi s spoznavanjem hrane v vojnem času.


V Partizanski bolnici Franja bo ob 10.30 potekala krajša prireditev s partizansko pesmijo in odprtjem razstave likovnega natečaja Otroci pomagajo otrokom, ki ga pripravlja Osnovna šola Ivana Tavčarja Gorenja vas v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Mestnim muzejem Idrija. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!


Za vsebino je odgovoren Mestni muzej Idrija. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Exhibitions and events from this museum

Prijatelji Porezna – že 120 let

Cerkljanski muzej in Planinsko društvo Cerkno vas vljudno vabita na odprtje...

Activities from this museum

We don't have anything to show you here.


Suggested Content