Elon Musk i svemirski letovi

U srijedu, 17. siječnja 2018. u 18 sati u kinodvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se znanstveno-popularno predavanje za građanstvo na temu:
Elon Musk i svemirski letovi


Predavač je Ante Radonić.


Prije 16 godina izuzetni poduzetnik, inženjer i inovator Elon Musk osnovao je tvrtku "SpaceX". Tada nitko nije pretpostavljao koliki će prodor novoosnovana privatna tvrtka ostvariti u području svemirske tehnologije. Na svjetskom tržištu usluga lansiranja tvrtka je dospjela na prvo mjesto. Vraćanjem prvih stupnjeva raketa-nosača i njihovom ponovnom uporabom napravljena je povijesna prekretnica na polju lansiranja satelita. Konstruirali su teretnu kapsulu koja je jedinstvena u svijetu po tome što može prevoziti teret iz orbite na Zemlju. Sada se upravo obavljaju pripreme za pokusno lansiranje rekete koja će postati najmoćnija operativna raketa – nosač na svijetu. Ove godine očekujemo i prvi pokusni let kapsule "Dragon 2" koja će prevoziti astronaute u orbitu oko Zemlje a moći će izvoditi i letove oko Mjeseca. Ali, to nije sve. Nakon velikih premijera koje se očekuju u ovoj godini, SpaceX će graditi najveću raketu u povijesti za transport na Mars. To je raketa za slijedeće desetljeće.
Predavanje će biti popraćeno mnogobrojnim slikama.


Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja na dan predavanja.
Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb, Savska cesta 18, tel. 48 44 050, marijo.zrna@tmnt.hrExhibitions and events from this museum

Permanent exhibition

The permanent exhibition is divided into separate themed displays based on the...

Activities from this museum

Predavanja

Tehnički muzej osnovan je i sa ciljem popularizacije znanosti i tehnike te se...

Muzejski tramvaj

U Gradu Zagrebu tramvaj je prvi puta službeno provozio 5. rujna 1891. godine...

Posjet Nuklearnoj elektrani Krško

Od 1989. godine Tehnički muzej Zagreb uspješno surađuje s Hrvatskom...


Suggested Content